Bli scout i Sjöscoutkåren Sankt Göran!

I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Här kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Och du är självklart med och bestämmer vad vi ska hitta på.

I Sjöscoutkåren S:t Göran får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Eftersom vi är sjöscouter handlar mycket av det vi gör om sjön. Från maj till oktober seglar vi på Lilla Essingen i Stockholm och däremellan håller vi till i vårt hus Mårten Triewalds Malmgård i Marieberg på Kungsholmen i Stockholm

Hur blir jag medlem?

Alla är välkomna att bli scouter i Sjöscoutkåren S:t Göran, men vi har lång kö till våra avdelningar eftersom det är många som vill bli scouter hos oss. För att ställa dig eller ditt barn i kön, gå vidare till köformulär (öppnas i nytt fönster). Det går att ställa sig i kö fr.o.m. 1 aug det år man börjar i årskurs 1.

Då vi är i behov av ledare kan vi i vissa fall erbjuda förtur i kön om du har möjlighet att engagera dig.
Vad det innebär kan du läsa om HÄR!

OBS! Vi tar endast emot anmälningar mellan 1 aug – 31 aug!

Vilka är vi?

Alla våra funktionärer och ledare är ideella och gör en stor insats för verksamheten.
Kolla in våra ledare och funktionärer här eller styrelsen här.

För att gå med i vår scoutkår kan du göra en intresseanmälan som skickas direkt till vårt medlemsregister. Fyll i uppgifterna nedan så hör vi av oss till dig inom kort. Fält som är markerade med * är obligatoriska.

BYT UT INTRESSEANMÄLAN-FORMULÄRET NEDAN TILL ER SCOUTKÅRS, SÅ HÄR GÖR DU:

1. Logga in i Scoutnet och sök upp din scoutkår
  2. Klicka på fliken ”webbkoppling”
  3. Gör ev. ändringar under ”Inställningar för självregistrering/intresseanmälan”
  4. Se till att rutan ”aktiv” är ikryssad!
  5. Kopiera den översta länken (”Med anpassat utseende”)
  6. Ta bort intresseanmälan-formuläret nedan och klistra in den nya länken istället

Din webbläsare stödjer inte iframes, gå till för att registrera dig.