Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr på sjön, i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout hela livet.

I Sjöscoutkåren S:t Göran får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Eftersom vi är sjöscouter handlar mycket av det vi gör om sjön. Från maj till oktober seglar vi på Lilla Essingen i Stockholm och däremellan håller vi till i vårt hus Mårten Triewalds Malmgård i Marieberg på Kungsholmen i Stockholm

Hur blir jag medlem?

Alla är välkomna att bli scouter i Sjöscoutkåren S:t Göran, men vi har lång kö till våra avdelningar eftersom det är många som vill bli scouter hos oss. För att ställa dig eller ditt barn i kön, gå vidare till köformulär (öppnas i nytt fönster). Det går att ställa sig i kö fr.o.m. 1 aug det år man börjar i årskurs 1.

Då vi är i behov av ledare kan vi i vissa fall erbjuda förtur i kön om du har möjlighet att engagera dig.
Vad det innebär kan du läsa om HÄR!

OBS! Vi tar endast emot anmälningar mellan 1 aug – 31 aug!

Vilka är vi?

Alla våra funktionärer och ledare är ideella och gör en stor insats för verksamheten.
Kolla in våra ledare och funktionärer här eller styrelsen här.

Ladda ner