Inventering av utbildningar

Vår vision

Unga som gör världen bättre

Vårt uppdrag

Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att utvecklas till sin fulla potential, i en trygg miljö där alla får vara sig själva.
Vi gör det med friluftsliv och den övriga scoutmetoden som pedagogisk grund och lever enligt de värderingar som uttrycks i scoutlag och scoutlöfte.
Vi lovar äventyr, spänning, gemenskap och Sveriges bästa ledare.
Vi förändrar världen till det bättre – både lokalt och globalt.

För att vara Sveriges bäste ledare behöver vi hålla oss uppdaterade om scoutmetoden, målspår och hela vår verksamhet, därför är det viktigt att vi med jämna mellanrum går på utbildningar som Scouterna arrangerar. Det är inte bara roligt och utvecklande utan ett måste om vi ska kunna överträffa scouternas förväntningar i varje möte.

Grunden i scoutrörelsen är mötet scouter emellan och mellan scouter och ledare! I alla våra möten upplever den enskilda scouten en verksamhet som är så bra att den inte kan tänka sig något roligare, mer spännande eller mer utvecklande. Scouten är delaktig i att skapa den verksamheten och stöttas av ledare som känner sig trygga och förberedda.

Därför ska vi utbilda oss!

Kåren har gjort ett formulär som vi skulle bli glada om du kunde fylla i så vi vet vilka som gått vilka utbildningar och kan föra in det i Scoutnet.

Utbildningar

Ledarskapsön är Scouternas utbildningssystem där vi möts för att lära oss mer och utmana oss själva. Vi har alla olika bakgrund, kunskap och erfarenheter som behövs. Alla dessa bidrar till att stötta världens bästa ungdomsrörelse. På Ledarskapsön skapar du själv din stig efter de intressen du har och de kompetenser du vill utveckla. Här hittar du mer information om öns olika platser och de utbildningar som finns där.